Techniekdag op gemeentewerf Montferland

BEEK – Op het terrein van de gemeentewerf Montferland aan de Leigraaf in Beek wordt op zaterdag 1 november de tweede Techniekdag Achterhoek-de Liemers gehouden. De dag wordt georganiseerd door VNO NCW Achterhoek en Arnhem Nijmegen en het Platform Arbeidsmarkt in nauwe samenwerking met ondernemersvereniging Lindus.

RKL 0368 Gemeente Werken Loerbeek 19-1-2014 (640x427)De schooljeugd kan tijdens de techniekdag op verschillende manieren kennis maken met de wereld van de techniek. Het is de bedoeling jongeren tot 14 jaar enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. Verschillende technische sectoren worden op deze kijk- en doedag voor het voetlicht gebracht.

Scholieren kunnen bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, laboratoriumproeven doen, een robot bedienen, timmeren, metselen, schilderen en met apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen zijn te zien, de toepassingen van techniek in sectoren als de zorg of de muziek- en filmwereld en de mogelijkheden voor meiden in de technische sector. Alle niveaus zijn vertegenwoordigd, van vmbo tot universiteit.

De Techniekdag Achterhoek-de Liemers vindt plaats tussen 10 en 16 uur en is gratis te bezoeken. Meer informatie staat op www.techniekdag.nl. Hier kunnen bedrijven en onderwijsinstellingen zich ook aanmelden voor deelname.