Knutsel je eigen lampion bij schutterij St. Martinus en loop mee in de optocht

DIDAM – Schutterij St. Martinus uit Didam houdt op zaterdagmiddag 2 november een knutselmiddag. Kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom om in verenigingsgebouw ‘Ons Eigen Ding’ in de buurtschap Greffelkamp een feestelijke lampion te maken. De knutselmiddag begint om 14.30 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Een week later, op zaterdag 9 november, zijn de kinderen welkom om met hun zelfgemaakte lampion mee te lopen in de jaarlijkse lampionnenoptocht. Dit gebeurt tijdens het Sint Martinusfeest. Die dag wordt om 16.00 uur de vlag gehesen en vertrekt de schutterij naar de kerk. In de kerk worden de mooiste lampionnen uitgekozen en maken de kinderen kans op diverse prijzen. Op de terugweg trekt de stoet door een feestelijk verlicht Greffelkamp terug naar ‘Ons Eigen Ding.’ Daar krijgen alle kinderen een snoepzakje.

Deelname aan beide activiteiten is gratis en de organisatie zorgt voor het benodigde knutselmateriaal. Ook krijgen de kinderen tijdens het knutselen wat te drinken en lekkers. Opgeven voor de knutselmiddag kan tot en met maandag 28 oktober via lampionnenoptochtgreffelkamp@gmail.com. Als een kind allergisch is of er andere bijzonderheden zijn, geef dit dan door via de mail. De organisatie houdt daar dan rekening mee.