Foodrally langs zes Montferlandse horecabedrijven

BEEK – Nu het erop lijkt dat de horeca voorlopig nog niet open mag, hebben zes Montferlandse horecaondernemers de handen ineen geslagen. Op zondag 13 december houden ze samen de Food Rally Montferland. Een puzzelroute leidt de deelnemers langs de zes horecazaken, waar ze worden getrakteerd op een klein gerecht.

De gasten krijgen het eten coronaproof opgediend in de auto. “Mochten de regels tegen die tijd iets zijn versoepeld, dan kunnen ze wellicht de auto uit en buiten eten”, zegt Marcel Beekman van Partycentrum De Dèèl in Beek. “We richten de buitenruimte in elk geval sfeervol in met onder andere een foodtruck, vuurkorven en muziek.”

De Dèèl ligt ongeveer halverwege de route en serveert de gasten gegrild buikspek en steakfrites met baconmayonaise. “De deelnemers starten bij Partycentrum Plok in Didam, waar ze een voorgerecht krijgen opgediend”, vertelt Cees Rosendaal van Uitspanning ’t Peeske. “Daarna komen ze bij ons voor een mosterdsoep. Vanuit Beek gaat de route naar Eetcafé de Gracht in ’s-Heerenberg, weer terug naar De Dèèl in Beek en vervolgens naar Havezathe Carpe Diem in Vethuizen.”

De koks van Carpe Diem bereiden voor de deelnemers een wildgoulash. Het 6-gangenmenu wordt afgesloten in Zeddam bij Brinks Pannenkoeken met een nagerecht, dat bestaat uit een tagliatelle van pannenkoek, Montferland ijs, chocoladesaus en rood fruit. “Voor de kinderen hebben we een driegangen verrassingsmenu met een kleurplaat”, zegt Luc Peters van het pannenkoekenrestaurant. Na afloop krijgen de deelnemers nog een zak oliebollen van Kampioensbakker Paul Berntsen mee.

Deelname
Starten kan tussen 12 en 14.30 uur in tijdsblokken van een half uur. “Het loopt zo hard, dat we de starttijd al met een half uur hebben verlengd”, zegt Beekman. “Veel later kunnen we het niet maken, omdat het dan donker wordt. We willen de mensen ook laten genieten van de mooi omgeving en het is een puzzelroute, waarbij ze onderweg wat vragen moeten beantwoorden.”

De Food Rally Montferland is een blijvertje. De horecaondernemers willen de puzzelroute drie keer per jaar organiseren. Rosendaal: “We denken daarbij aan de lente en het einde van de zomer. Dan kunnen de mensen de route wellicht ook per fiets afleggen. En misschien willen er dan ook andere ondernemers aanhaken.”

De kosten voor het 6-gangen menu zijn 45 euro. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 12,50 euro. Kaarten zijn te koop via captainticket.nl.

Foto: De Food Rally Montferland wordt georganiseerd door v.l.n.r. Frank Gesthuizen (Plok), Luc Peters (Brinks Pannenkoeken), Marcel Beekman (De Dèèl), Chantal Schenning (De Gracht) en Cees Rosendaal (’t Peeske). Bart Wijnands van Havezathe Carpe Diem staat niet op de foto.