Aantal coronabesmettingen in Montferland verdubbelt, maar blijft laag

MONTFERLAND – Hoewel de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland verontrustend zijn, blijft het aantal geregistreerde besmettingen in Montferland relatief laag. Op dit moment zijn er in de gemeente twee coronabesmettingen bekend, één meer dan vorige week.

In de periode van 5 tot en met 18 augustus waren er bovendien geen ziekenhuisopnames van coronapatiënten in Montferland en overleed er ook niemand aan de gevolgen van het virus. In heel Gelderland is het aantal geconstateerde besmettingen deze week 172. Daarvan werd één patiënt opgenomen in het ziekenhuis en waren er geen nieuwe sterfgevallen.

Deze cijfers steken schril af tegenover het westen van het land, waar het virus weer flink is opgelaaid. In Zuid-Holland werden afgelopen week 1507 nieuwe besmettingen geconstateerd en in Noord-Holland 1126 nieuwe besmettingen. Het kabinet kondigde daarom gisteravond weer aanvullende maatregelen aan om het virus te beteugelen. Zo mag je thuis nog maar maximaal zes personen ontvangen, zowel binnen als buiten.