D’Olde Waskupen herkiezen prins Vincent en jeugdprins Dann

’s-HEERENBERG – Zoals het d’Olde Waskupen betaamt, werd het programma voor het komende carnavalsjaar vorige week op een ludieke wijze gepresenteerd. In de Gerrit Heuvelinghal werd een persconferentie belegd, die werd uitgezonden op Facebook en Instagram. Hierbij werden onder andere de ‘nieuwe’ prinsen bekendgemaakt.

Dit zijn twee oude bekenden. Prins Vincent I en jeugdprins Dann I werden herkozen en leiden komen jaar opnieuw het carnaval in Waskupenstad. Verder was er nieuws over de pronkzittingen, optocht en het carnavalsfeest. De persconferentie was door de aanwezigheid van gebarentolk Irma van Aken ook te volgen voor doven en slechthorenden.

“Door het coronavirus zijn het ook voor de carnavalsvereniging onzekere tijden”, vertelde voorzitter Roel Dijkman vanuit de buutton. “Niemand weet helaas hoe de zaken de komende tijd gaan lopen en welke gevolgen dit heeft voor de evenementen van onze vereniging. Als vereniging proberen we echter te denken in mogelijkheden en niet in beperkingen.”

Binnen de gestelde kaders proberen d’Olde Waskupen op een creatieve manier invulling te geven aan onze evenementen en het komend carnavalsjaar. Evenementen die wellicht op dit moment nog ver weg lijken, maar ook hun voorbereidingstijd vergen.

“We proberen in samenspraak met de horeca en de gemeente in ieder geval een passende draai te geven aan het komend carnavalsjaar”, zei Dijkman. “Onder de huidige omstandigheden kan de novemberpronkzitting niet doorgaan, maar in overleg met de horeca zoeken we wel naar een alternatief.”