Wim Sinderdick treedt af als wethouder gemeente Montferland

DIDAM – Wim Sinderdinck treedt af als wethouder van de gemeente Montferland. Zijn gezondheid laat het niet toe om zijn functie van wethouder langer te vervullen. Sinderdinck was sinds april 2018 onder andere verantwoordelijk voor de Wmo, jeugdzorg en volksgezondheid binnen de gemeente Montferland.

Het college zegt het te betreuren dat de wethouder uit Didam om gezondheidsredenen zijn functie neer moet leggen, maar heeft er wel alle begrip voor. “Het is jammer dat Wim dit ingrijpende, maar moedige besluit heeft genomen”, zegt burgemeester Peter de Baat. “We hebben Wim leren kennen als een warme, sociale en betrokken collega, die dit karakter soms verstopt achter zijn korte en bondige manier van formuleren. Ik had graag met het volledige college de vier jaar volgemaakt. Dat kan nu helaas niet. Met het gezamenlijke college wens ik Wim een toekomst in goede gezondheid toe.”

Sinderdinck legde zijn werkzaamheden in mei al tijdelijk neer. Sindsdien worden zijn taken overgenomen door burgemeester Peter de Baat (volksgezondheid), wethouder Walter Gerritsen (handhaving en welzijn) en Ruth Mijnen (jeugdzorg en Wmo). Of zijn fractie, Lokaal Belang Montferland, een nieuwe wethouder aanwijst is nog niet duidelijk.

Foto Ilse Bekker