Parkeerplaatsen blijven in tact bij tijdelijk terras voor Hip&His

’s-HEERENBERG – Voor de cadeauwinkel van Hip&His aan de Molenstraat in ’s-Heerenberg is toch weer een terras ingericht. Eigenaar Hiske Hendriksen mag hier tot eind september aan haar gasten een kop koffie of thee met wat lekkers serveren.

Het terras is ingericht op één van de parkeerplekken voor de winkel. “In eerste instantie was het verzoek van de eigenaar om net als vorig jaar twee parkeerplaatsen te onttrekken voor het terras”, zegt wethouder Van Leeuwen. “Daar waren we mee akkoord, omdat we de ondernemer in deze coronatijd ook willen ondersteunen. In de binnenstad is echter al weinig parkeerruimte, dus leidde het besluit tot wat onrust in de omgeving. De één gunde haar het terrasje, de ander maakte zich zorgen over de parkeercapaciteit.”

Daarom stemde de gemeente met de buren van Kachelhöltje af om daar een extra parkeerplek te creëren. “Toen we daar deze week mee bezig waren, gaf Hendriksen aan dat ze het terras wel iets wilde opschuiven, zodat er maar één parkeerplaats opgeofferd hoefde te worden.” Zo heeft Hip&His tijdelijk weer een terras en gaat dit niet te koste van het aantal parkeerplekken.