Jong bestuur 40-jarige volleybalafdeling SV Loil timmert flink aan de weg

LOIL – De volleybalafdeling van SV Loil timmert flink aan de weg. De kleine dorpsvereniging telt zo’n honderd leden, heeft een jong en actief zevenkoppig bestuur en zou dit jaar haar 40-jarig jubileum vieren. “We werken er hard aan om de vereniging levendig te houden.”

Maar ook de volleyballers werden de afgelopen maanden afgeremd door het coronavirus. “Ons jubileumweekend was gepland van 18 tot en met 21 juni, maar dit is vooralsnog een jaar opgeschoven”, vertelt bestuurslid Lotte Rasing (31). “We wilden het jubileum met het hele dorp vieren door een beachvolleybaltoernooi te organiseren. Voor leden en oud-leden was er nog een feestavond en het idee was om ook wat profteams uit te nodigen voor een demonstratiewedstrijd. Nu hebben we alle tijd om dat voor volgend jaar te organiseren.”

Buiten sporten
De trainingen zijn al wel weer gestart. Waar veel binnensporters nog tot 1 juli moeten wachten voor ze weer in actie mogen komen, trainen de volleyballers van SV Loil al sinds 11 mei buiten (foto). “Wij hebben de luxe dat we een voetbalveld naast de sporthal hebben liggen, dat niet werd gebruikt”, zegt bestuurslid Judy Limbeek (22). “Toen we hoorde dat de jeugd weer buiten mocht sporten, waren er binnen een week vier velden buiten ingericht.”

Hier wordt inmiddels ook weer door de drie damesteams en het herenteam getraind. Daarbij heeft de vereniging haar poorten ook geopend voor niet-leden. Die mogen de komende weken vrijblijvend meetrainen. “Er speelt nu zelfs iemand uit Zeddam mee”, weet Rasing. “We hopen dat we op deze manier ook wat nieuwe leden kunnen werven.”

Het terrein is helemaal volgens de coronarichtlijnen ingericht. Zo zijn er looproutes aangegeven, worden de ballen steeds gedesinfecteerd en mogen de leden het sportcomplex pas tien minuten voor aanvang van de training betreden. Ook geldt er een maximum van zes spelers en één trainer per net.”

Limbeek: “Op alle velden spelen we dus drie tegen drie. De verwachting is dat we op 1 juli weer naar binnen mogen, maar als het weer het toelaat, blijven we gewoon buiten. Het seizoen eindigt namelijk al op 11 juli. Om binnen alles voor nog geen twee weken coronaproof te maken, is onzin. En als er voldoende animo is, trainen we in de zomer misschien wel gewoon door. Iedereen is nu wel heel enthousiast dat we weer een balletje kunnen slaan.”

Aanmelden
Wie ook een keer mee wil volleyen bij SV Loil, kan zich aanmelden via info@svloil-volleybal.nl. Op dit moment kan er vrijblijvend worden meegetraind. Het nieuwe seizoen start weer in september. Kijk voor meer informatie op de website van SV Loil of op de Facebook-pagina van de vereniging.