Spoorstraat op de schop, verkeer komende maanden omgeleid

DIDAM – Aannemer Roelofs is gisteren in opdracht van de gemeente Montferland gestart met de werkzaamheden aan de Spoorstraat in Didam. Hierdoor is de Spoorstraat de komende maanden in meerdere fases afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden zijn onderdeel van het Centrumplan Didam.

Tijdens de werkzaamheden wordt de huidige bestrating van de Spoorstraat opgebroken en krijgt de Spoorstraat een nieuwe inrichting. Ook vervangt de aannemer een deel van de huidige riolering en wordt er een nieuwe hemelwaterriolering aangelegd onder de straat. Door een gescheiden rioleringsstelsel raakt de riolering van Didam bij hevige regenval in de toekomst niet meer overbelast.

Fases
De werkzaamheden aan de Spoorstraat vinden in meerdere fases (zie onderstaand kaartje) plaats. Met de eerste fase is gisteren een start gemaakt. De werkzaamheden duren hier tot en met vrijdag 19 juni. Op maandag 22 juni begint fase 2. Dit deel van de straat is tot en met vrijdag 17 juli opgebroken. Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 9 oktober vinden de werkzaamheden aan het middenstuk van de Spoorstraat plaats. De laatste fase, het zuidelijke deel van de straat, wordt van maandag 28 september tot en met vrijdag 4 december onder handen genomen.

De werkzaamheden vinden in vier fases plaats.

Tijdens de werkzaamheden zijn de winkels en woningen langs het werkgebied alleen te voet bereikbaar. Middels rijplaten wordt langs het werkgebied een looppad aangelegd. Voor gemotoriseerd- en fietsverkeer is een omleidingsroute ingesteld. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer loopt via de Wilhelminastraat en de Willibrordusweg. De omleiding voor fietsverkeer loop via de Kruisstraat en de Willibrordusweg. De omleiding worden ter plaatse weergegeven middels bebording.