Bas Baakman ontvangt Gouden Edelhert van Scouting Nederland

DIDAM – Didammer Bas Baakman (foto) heeft tijdens de World Scout Jamboree in Amerika het Gouden Edelhert van Scouting Nederland ontvangen. Hij kreeg dit waarderingsteken vanwege zijn inzet voor de scouting.

Naast vrijwilliger bij Scouting Didam is Baakman ook landelijk erg actief. Zo is hij staflid van de Woudlopershike & AppTrail bij HIT Harderwijk (een landelijk evenement tijdens Pasen) en betrokken bij Partneschip Ghana, een uitwisselingsproject tussen Scouting Nederland en Scouting Ghana. Daarnaast was hij troepstaf tijdens de World Jamboree in Japan en op dit moment is hij met zijn troep ‘de Bitterballen’ als troepstaf naar de World Jamboree in Amerika.

Jubilarissen
Tijdens de afsluiting van het seizoen huldigde Scouting Didam zelf ook een aantal kaderleden. Zij ontvingen een lustrumteken. Femke Wolters (22) en Sven Rosendaal (22) kregen de onderscheiding voor hun 15-jarig lidmaatschap, Leon Seegers (30) en Bart Loeters (32) voor hun 20-jarig lidmaatschap, Pim Damkot (30) omdat hij 25 jaar actief lid is en Noud-Klerk (85) vanwege zijn 40-jarig jubileum.

V.l.n.r. Noud Klerk, Femke Wolters en Pim Damkot.

“Noud Klerk is hierin extra bijzonder, omdat hij nooit jeugdlid is geweest en dus al 40 jaar één van de actieve vrijwilligers is achter de schermen”, zegt voorzitter Marion van der Ende. Klerk vindt het zelf niet echt bijzonder. “Ik doe het nog steeds met plezier, anders was ik er al lang mee gestopt.”

Jenny Mens.

Jenny Mens (25) heeft ook een lustrumteken ontvangen. Zij is één van de Blauwe Vogels en al 20 jaar jeugdlid binnen Scouting Didam. Bij de Blauwe Vogels kan jeugd met een lichamelijke of verstandelijke beperking terecht.