Twee huurdersverenigingen Plavei samen verder in ‘de Sleutel’

DIDAM/’s-HEERENBERG – Huurderbelangenvereniging de Schakel en Huurdersvereniging Bergh gaan samen verder als Huurdersvereniging de Sleutel. Het nieuwe bestuur bestaat uit leden van beide verenigingen. Zij tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Plavei.

Zowel Plavei als De Sleutel zet zich in voor de huurders van Plavei. Dit gebeurt voor elk van de partijen vanuit een verschillend perspectief, maar wel altijd in het belang van de zittende en toekomstige huurders van Plavei. In de samenwerkingsovereenkomst is bijvoorbeeld de financiële verhouding vastgelegd, staat welke informatie wordt uitgewisseld en welke inbreng de huurdersvereniging in besluiten heeft.

“De rol van de huurdersvereniging is de laatste jaren groter geworden”, zegt voorzitter Leonie van der Laan. “We zijn een volwaardige gesprekspartner van Plavei en schuiven regelmatig in gesprekken met gemeenten aan. Acht tot tien keer per jaar zitten we samen om de tafel om onder andere het huurbeleid, de huurtarieven en het onderhoudsbeleid te bespreken. En een begroting vast te stellen en over bijvoorbeeld herstructureringsplannen te praten. We worden als huurdersvereniging echt serieus genomen.” 

Paul Kivit, bestuursadviseur bij Plavei, is blij dat de twee huurdersverenigingen elkaar hebben gevonden. “De basis van de nieuwe huurdersvereniging is breder. Dat is goed voor de continuïteit en de professionaliteit van het bestuur. Samen geven we het volkshuisvestingsbeleid in de gemeente Montferland en Zevenaar vorm.”

Arjan ter Bogt (links), directeur van Plavei, en voorzitter van de huurdersvereniging Leonie van der Laan ondertekenen de overeenkomst in het bijzijn van het bestuur van de vereniging. Foto Plavei