Liemerije en SV Margriet onderscheiden door Liemerse Uitdaging

DIDAM – De Liemerse Uitdaging reikte dinsdagavond het eerste certificaat voor de ‘Match van het Jaar’ uit. Liemerije en Sportvereniging Margriet mochten samen deze onderscheiding in ontvangst nemen.

Dat gebeurde tijdens de zomerborrel bij partycentrum Plok in Didam. Het certificaat werd overhandigd door Jacques Kok, meest maatschappelijk betrokken ondernemer in 2018. Uit de 293 matches, die de Liemerse Uitdaging in 2018 tot stand bracht, werden acht matches genomineerd voor deze onderscheiding. De jury bepaalde de uiteindelijke winnaar.

Duurzaam
Liemerije en SV Margriet ontvangen deze waardering vanwege hun bijdrage aan een duurzame samenleving. Liemerije doneert spullen, die vervangen worden of overtollig zijn, aan de Spullenbank van de Liemerse Uitdaging met als doel deze een tweede leven te geven bij een vereniging of stichting. SV Margriet kiest bewust voor hergebruik van materialen en heeft het afgelopen jaar onder andere haar kantine en vergaderruimtes van de nieuwe sporthal in kunnen richten met goederen uit de Spullenbank.

“Deze onderscheiding staat symbool voor het werk van de Uitdaging, namelijk het verbinden (matchen) van partijen door middel van menskracht, materialen en middelen”, zei Jan Ummenthum, voorzitter van de Liemerse Uitdaging. “Het is een waardering voor diegenen die zich inzetten voor onze samenleving door samen te werken, te leven en te doen.”

De match van het jaar is opvolger van het certificaat voor Social Return on Investment, die in 2017 aan Peter Houthuijzen en in 2018 aan Jacques Kok werd uitgereikt.

V.l.n.r. Bert Nijenhuis (SV Margriet), Zoë Berntsen en Hanneke Bach (Liemerije) mochten het eerste certificaat voor de ‘Match van het Jaar’ in ontvangst nemen. Foto Axel Jansen