Filmhuis Didam toont fascinerende levensverhaal Colette

DIDAM – Filmhuis Didam draait vanavond en maandag 8 april om 20 uur het waargebeurde Colette. Colette is een allesbehalve stijf kostuumdrama, maar het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk.

Ze waren allebei hun tijd vooruit, de Franse schrijvers Sidonie-Gabriëlle Colette en Henry ‘Willy’ Gauthier-Villars. Zij doorbrak taboes met haar voorkeur voor mannenkleding en haar biseksuele affaires. Hij had een neus voor moderne marketingtechnieken.

Ze trouwden in 1893 en Colette, zoals ze bekend zou worden, werd door Willy tot schrijven aangezet. Aanvankelijk liet ze zich voor zijn karretje spannen. ‘Vrouwelijke auteurs verkopen niet’, aldus Willy. Dus schreef Colette onder zijn naam een aantal autobiografische, enigszins pikante romans, de Claudine-serie. De boeken werden razend populair. Later zou ze zich van Willy losmaken en op eigen kracht uitgroeien tot een van Frankrijks geliefdste schrijvers. Over dat proces van emancipatie gaat Colette, een luchtig en levendig historisch drama

Reserveren voor de film kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open.