Jubileumvoorstelling De Graafschap ‘Veur Altied’ in Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Van de jubileumvoorstelling over De Graafschap ‘Veur Altied – Een prijzenkast vol verhalen’ is een beeldregistratie gemaakt. Deze is op woensdag 10 april en 8 mei te zien in filmhuis Barghse Huus in ’s-Heerenberg.

De Graafschap is geen voetbalclub die de sportieve successen aaneenrijgt. De binding met de achterban en streek is niettemin ongekend. De humor, zelfspot, het amateurisme, de diversiteit aan spelers, trainers en bestuurders; het heeft de club geen volle prijzenkast bezorgd, maar wel een prijzenkast vol verhalen.

Een selectie van die verhalen, van klein tot groot, is verpakt in een voorstelling van twee keer 45 minuten. Met zang, speech, sketch, interview, video en toneel, waarin de rauwheid van een voetbalclub de prachtige randjes van het theater ontdekt. Veur Altied is een voorstelling die de Achterhoek letterlijk en figuurlijk verbindt.

De beeldregistratie van de voorstelling die plaatsvond in een uitverkocht Amphion in Doetinchem is op 10 april en 8 mei om 20 uur te zien in het Barghse Huus. Kaarten zijn voor 7 euro verkrijgbaar via www.iedereenwelcom.nl.