Oscarwinnaar Green Book en Asterix en Obelix in filmhuis

’s-HEERENBERG – In filmhuis Barghse Huus draait vandaag om 13.30 en 20 uur de biografische roadmovie Green Book (foto). Woensdagmiddag 3 april nemen de bekende stripfiguren Asterix en Obelix het publiek mee op een nieuw avontuur.

Green Book is een inspirerend en hartverwarmend drama over de vriendschap die ontstaat tussen een concertpianist en zijn chauffeur en lijfwacht. Don Shirley is een succesvol pianist die op tournee gaat door het zuiden van de Verenigde Staten. Niets bijzonders zou je zeggen, ware het niet dat het 1962 is, en Don van Afro-Amerikaanse afkomst is. Om zijn gevaarlijke missie te vergemakkelijken, maakt hij gebruik van een speciale reisgids, ‘the Green Book’, die hem informeert over plekken in de ‘blanke staten’ die veilig zijn voor Afro-Amerikanen. De film won onlangs drie Golden Globes en drie Oscars, waaronder die van Beste Film.

Morgenmiddag om 15 uur is de Nederlands gesproken familiefilm Asterix – Het geheim van de toverdrank! te zien. Wanneer de oude tovenaar Panoramix valt tijdens het plukken van maretakken, besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen en zijn kennis over te dragen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij door het Gallische rijk, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij ‘het geheim van de toverdrank’ kan toevertrouwen. 

Kaarten voor beide films zijn te bestellen via www.iedereenwelcom.nl.