Filmhuis Didam draait zwartkomische western en Japans drama

DIDAM – In Filmhuis Didam is vanavond de ongewone, zwartkomische western The Sisters Brothers te zien. Op maandagavond draait het Japanse drama De Shopfithers.

In The Sisters Brothers zijn de broers Charlie en Eli Sisters merkwaardige helden. Niet bepaald het type broeierig zwijgende cowboy: ze gaan kletsend over de prairie. Sympathiek zijn ze niet te noemen: ze zijn lomp, uitermate gewelddadig en niet al te intelligent. Ondanks hun terechte reputatie als genadeloze killers zijn ze echter niet zo stoïcijns als je zou verwachten.

Het Japanse drama de Shoplifters laat zien hoe een gezin overleeft op de bodem van de samenleving. Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Osamu neemt haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Beide voorstellingen beginnen om 20 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa van het filmhuis gaan 45 minuten voor aanvang open.