Twaalfde editie Oost-Gelders Streektaaldictee

REGIO – Henk van Aalten en Diana Abbink lezen donderdag 21 maart voor de twaalfde keer het Oost-Gelders Streektaaldictee voor. De dialectwedstrijd vindt plaats in Hotel De Gouden Karper in Hummelo.

Er staan opnieuw fraaie woorden en bijzondere termen in, die Liemersen en Achterhoekers bezigen als ze dialect spreken. In de voorgaande elf edities kwamen bijvoorbeeld woorden aan bod als kwansuus, tuttepap, masjan, dellenhanen, nösdöllekes en pikkepoelie.

Het streektaaldictee is vooral een gemoedelijk evenement. Het is bedoeld voor iedereen die de streektaal een warm hart toedraagt en die zich graag oefent in het correct schrijven daarvan in de WALD-spelling. Het deelnemersveld is ook dit keer opgedeeld in twee categorieën, de olde winnaars en de dicteeschrievers. Uit de laatste groep komt de winnaar tevoorschijn, die de eerste prijs wint en promoveert naar de groep olde winnaars. Alle deelnemers ontvangen na afloop een streekboek.

Paul Mulder
Diana Abbink, Henk van Aalten en Paul Mulder, afkomstig uit respectievelijk Winterswijk, Tolkamer en Spijk zorgen tussendoor voor verhalen en zang. Diana Abbink en Henk van Aalten vertellen verhalen. De streektaalzanger en musicus Paul Mulder brengt liedjes.

De avond begint om 19.45 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 maart bij het Erfgoedcentrum via info@ecal.nu of 0314-787078. Kijk voor meer informatie op www.streektaaldictee.nl en de Facebook-pagina Oost-Gelders Streektaaldictee. Foto Ilse Lambert