Multimediavoorstelling Hollands Glorie in kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – In kasteel Huis Bergh is zondag 17 februari de indrukwekkende multimedia­theatervoorstelling Hollands Glorie te zien. De voorstelling, die begint om 16.30 uur, is gemaakt en wordt gespeeld door de musici Hans Visser en Irena Filippova.

Hollands Glorie is een muzikale reis in beeld en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst. Ook wordt er een schilderij uit de collectie van Huis Bergh belicht. Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw en gaan op zoek naar de verhalen achter beroemde schilderijen.

Hans Visser was één van de oprichters van de populaire groep Flairck, waarin hij vele jaren als gitarist en bassist speelde. Sinds 2005 vormt hij een duo met accordeonist en zangeres Irena Filippova. Zij is geboren in Rusland en studeerde cum laude af op accordeon. Daarnaast spreekt en zingt ze perfect Nederlands.

In de multimedia­voorstelling Hollands Glorie wordt het leven en werk van verschillende schilders besproken, zoals Rubens, Rembrandt, Vermeer maar ook de eerste vrouwelijke meester-schilder Judith Leyster. Het muziekrepertoire in Hollands Glorie is gevarieerd. Het is een mix van ballades, instrumentals en improvisatie. Ook zijn er een paar liedjes uit de zeventiende eeuw te horen.

“Deze voorstelling is uitermate geschikt voor de jeugd”, zegt Hans Visser. “De jongere bezoeker krijgt op een aangename en vooral makkelijke manier geschiedenisles. Hollands Glorie geeft op een eigentijdse manier een goed beeld van de geschiedenis van ons land, van onze schilders en de Gouden Eeuw.”

Kaarten kunnen worden besteld via www.huisbergh.nl of 0314-661281. Meer informatie is ook te vinden op www.hansvisserproductions.nl.