Veilige schoolroute van Nieuw-Dijk naar Didam

NIEUW-DIJK/DIDAM – Om de leerlingen van de voormalige Antoniusschool vanuit Nieuw-Dijk een veilige fietsroute te kunnen bieden naar hun nieuwe school in Kerkwijk is vorige week de oversteek bij de rotonde aan de Bievankweg-Beekseweg aangepast.

Op de Bievankweg is onder andere een ‘pauzevlak’ aangelegd, zodat de schoolgaande kinderen niet in één keer de hele weg over hoeven te steken. Verder zijn er hekken geplaatst, waardoor de kinderen zigzaggend oversteken en daarbij hun gezicht altijd hebben gericht op het tegemoetkomend verkeer. Ook is de rotonde vlak gemaakt en de begroeiing weggehaald om het zicht te vergroten.

Aan de Korte Klauwenhof, nabij de rotonde, worden geen aanpassingen gedaan. De scholen en ouders spraken begin dit jaar de wens uit om deze weg te verharden en te verlichten. Vanaf de Korte Klauwenhof tot aan de rotonde zou dan bovendien een veilige verbindingsfietsroute moeten worden aangelegd. “Hier is van afgezien omdat er met de Beekseweg een goed alternatief is voor de kinderen”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Ook is er geen geld beschikbaar voor deze extra aanpassingen.”